tel: 040/500 268
mail: info@interkast.hr

0.00Kn kn

Ispravljanje pukotina u zidu

gletanje

Rupa ili pukotina u zidu može predstavljati pravi problem pogotovo ako niste sigurni kako ga riješiti. Krenite prvo s usisavanjem prašine koja je nastala uslijed pucanja žbuke. Uklonite klimave dijelove zida, a za tanje rupice i pukotine primjenite smjesu za unutarnje gletanje.

Ispravljanje malih pukotina

Postoji gotova smjesa u tubama. Nju možete koristiti za manje radove na stropu i zidovima. Smjesu za gletanje stavite na čistu, ili suhu površinu te ju razvucite lopaticom za struganje.

Odstranjivanje većih rupa

Ukoliko su rupe šire preporuča se gušća smjesa za punjenje. Vodu pomiješajte sa smjesom, a koristite onoliko smjese koliko je dovoljno za jedno gletanje. Glet masa stvrdne se za sat vremena. Pukotine poprskajte kistom. Smjesu utisnite u rupe kako bi dobro zatvorila oštećeno mjesto.

Rad s brzosušećim cementom

Ako mislite raditi s brzosušećim cementom navlažite sva oštećena mjesta, a zatim pomiješajte prah s vodom. Kako se cement stvrdne nakon 5 minuta potrebno je raditi bez zastoja. Krajnju čvrstoću dobit ćete nakon 24 sata. Važno je ne miješati različite smjese.

Zid i sva oštećena mjesta trebali bi imati istu snagu upijanja za daljnje radove kao što su tapeciranje ili krečenje. Uklonite prašinu nastalu brušenjem i stavite temeljni premaz. Tako ćete očvrsnuti površinu.

Zidarska traka

Zidarskom trakom ćete spriječiti da se pukotina nastavi dalje širiti. Lopaticom za struganje morate ukloniti klimave dijelove žbuke iz i oko pukotine. Nakon toga usišite prašinu koja je preostala.

Pomiješajte smjesu i krenite raditi odozgo prema dolje. Ostavite smjesu da se osuši nakon čega je potrebno nanijeti ljepilo za tapete. Pukotinu sakrijte zidarskom trakom. Traku ostavite da se osuši i nanesite drugi sloj ljepila.

Ako tijekom postavljanja tapete uočite manje pukotine pokušajte ih sakriti ljepljivom nepoderivom trakom. Takvu traku možete odmah prelijepiti tapetom. Pukotine koje su oblijepljene zidarskom trakom morate prije krečenja i žbukanja očistiti. Sakrijte ih ljepljivom nepoderivom trakom.

Izvor: savjetnica.hr

 

brodski pod

Drvena građa

Od drvene građe u našem proizvodnom programu...

isover_eko

Izolacije

Većina ljudi je čula za stiropor ili kamenu...

KORISNI LINKOVI

PARTNERI